Tarmo, partner in MVO en Duurzaamheid

Huub Schoenaker

 

 

Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen én het runnen van een organisatie de winnende combinatie is. Winst voor zowel een organisatie als voor de maatschappij en onze wereld (dus de volgende generaties).

Dit vergt een gestructureerde en genuanceerde aanpak, zo heb ik ervaren.

Mijn inzet is gebaseerd op 10 jaar overheidsdienst en 15 jaar logistiek management en directiefuncties bij internationaal en nationaal opererende bedrijven. Sinds 2001 ben ik actief als zelfstandig senior consultant vanuit mijn eigen organisatie en betrokken bij diverse deelnemingen.

Ik ben doelgericht, analytisch, teamspeler, netwerker, verbinder, op alle niveaus en leeftijden, empatisch en voortdurend actief in het vinden en combineren van best practices en het ontwikkelen ervan. Mijn ervaring, zowel nationaal als internationaal, bij de politie/overheid, bedrijfsleven en als zelfstandig ondernemer, is ontstaan vanuit de drive mensen en organisaties te enthousiasmeren en te ondersteunen.

Mijn ervaringen als logistiek manager heeft me geleerd me te oriënteren op de voortbrengingsketen en de daaraan ten grondslag liggende processen. Kostenbesparingen (en dus vaak winst) wordt bereikt door processen efficiënt uit te voeren en (tussen)stappen te elimineren. De laatste jaren ben ik vooral geïnspireerd door de ontwikkelingen op het gebied van Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ik ondersteun organisaties en initiatieven bij de inrichting op duurzaamheid vanuit de People, Planet, Profit principes en de internationaal geldende richtlijnen.